[VIEWBROWSER]

AtelierGent74 - François Benardstraat 74  9000 Gent  -  www.ateliergent74.be

Info: geert@ateliergent74.be

Chansons Tryptique

Wouter Vandenabeele & Sara Salvérius & Lode Vercampt 
& Marino Basso & Geert Cyriel Tavernier

Wouter Vandenabeele, internationaal erkend violist, arrangeur en componist van o.a. Olla Vogala, GFVP of The Ghent Folk Violin Project vormt samen met Sara Salvérius accordeoniste, componiste en de veelgevraagde cellist voor cdopnames (oa dEUS, Wim Mertens) en componist Lode Vercampt het trio Chansons Tryptique.

Wouter (viool) en Sara (accordeon) en Lode (cello) brengen een deel van hun chansons repertoire. In Chansons Tryptique kijkt Wouter Vandenabeele terug op 10 jaar muzikale reizen. Sober, melancholisch en mijmerend dompelt Wouter de luisteraar onder in een wereld waar geen lands-, genre-, of cultuurgrenzen bestaan, waar men even stil kan staan, achteruitblikken over wat is geweest en dromen over wat nog komen kan.

In het voorjaar 2021 kwam de plastisch kunstenaar Marino Basso (pseudoniem van Marino Delbeke) met ‘the Mill’ binnengevallen, een schilderij van 4m op 3m80 dat Wouter inspireerde voor een nieuwe compositie en Geert voor de bewerking van een gedichtencylus. Deze nieuwe compositie wordt voor de eerste maal live uitgevoerd in Atelier Gent 74 in aanwezigheid van dit omvangrijk kunstwerk van Marino Basso. Geert Cyriel Tavernier leest de gedichtencylus voor.

Herbekijk de livestream van deze eerste uitvoering hier:
https://www.youtube.com/watch?v=u8_2iwpv88Q

Het samenspel, de melancholie en het avontuur zorgen ervoor dat je als toeschouwer kunt verdwalen in deze buitengewone muzikale en picturale reis.

 

Vrijdag 22 oktober 2021 - 20u30

Inkom: 15 euro

Reserveren via de website: http://www.ateliergent74.be/reservaties.html

U kan zich hier afmelden voor deze nieuwsbrief.